Néhány hete jött ki a Top Gun: Maverick legújabb előzetese, mely rendkívüli látványvilággal kecsegteti a potenciális mozizókat. Minderre már csak május 27-éig kell várni, Tom Cruise-ék akkor emelkednek újra a levegőbe a mozivásznon.

A film forgatási munkálatait komoly felkészülés előzte meg. Mindezt egy, a készítők által frissen közzétett videó mutatja be, melyben a főszereplő elmondja, hogy három hónapig képezték a színészeket a folytatás előtt. A tréninget nem vették félvállról: a minikiképzésben az amerikai haditengerészet és a valódi Top Gun-iskola is részt vett.

A főbb szereplők gyakorolták például azt is, hogyan éljenek túl egy katapultálást, vagy mit csináljanak a víz alatt, ha gépük fejjel lefelé esik a tengerbe. Repülési programjuk is komplexre sikeredett: először egy egymotoros kisgéppel szoktatták az éghez a színészeket, majd jöhetett egy kisebb vadászgép, az L-39, mielőtt a filmben is használt F-18-asokkal repülőgép-anyahajókról kezdtek felszállni.

A színészekre a repülés mellett némi forgatási feladat is hárult: nekik kellett beállítaniuk a repülőkbe szerelt kamerákat, ugyanis nem hasalt velük szemben egy operatőr, hogy filmezze őket repülés közben. Az angol nyelvű videót az alábbiakban lehet megtekinteni: