Tavaly Jay-Z volt az első rapper, akinek vagyona átlépte az egymilliárd dollárt (328,1 milliárd forintot), idén pedig egy másik előadóművész, Kanye West is csatlakozott hozzá. A huszonegyszeres Grammy-díjas énekes, producer, dalszövegíró és divattervező vagyona a Forbes becslése szerint meghaladja az 1,3 milliárd dollárt (426,5 milliárd forintot).

Kanye meggazdagodása akár mesébe illő is lehetne, hiszen egy 2016-os Twitter-bejegyzése szerint 53 millió dolláros adóssága volt. Ez egy elég meredek lejtő egyik állomásának hangzik, melyen a kiégett sztárok szoktak lecsúszni, de a rapper mégis felállt innen egy kiváló üzletnek köszönhetően. Meggazdagodása ugyanis nem a zeneiparban végzett sikeres munkájának eredménye, hanem egy, az Adidassal kötött szerződés.

Kanye West csatlakozott a milliárdosok táborához 1

Yeezy nevű, méregdrága sportcipőket forgalmazó márkája ugyanis hatalmas siker lett. A rapper, miután otthagyta a szerinte túlságosan is keveset fizető Nike-t, a német sportszergyártóval kezdett együttműködésbe. Manapság Kanye Westé a Yeezy 11 százalékos tulajdonrésze, és a viszonylag kis szeletnek köszönhetően négy év után már a pénzben úszik adósságok helyett.

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!