Miközben a mobilgyártók sorra rukkolnak elő első összecsukható okostelefonjaikkal, a TCL már a hajlítható képernyők következő generációin dolgozik. A kínai márka nemrég bemutatott két készüléket, melyeken a kijelzők már nem a szokásos módon hajlanak.

Az egyik koncepció egy 6,65 colos telefon, melyet ha széthajtunk, egy 10 colos képátlójú tabletet kapunk. A kijelzőt ebben az esetben három helyen hajlították meg, eddig egyetlen korábbi készüléknél sem láthattunk ilyen megoldást. A kísérleti állapotban lévő eszköz működőképes, ám a beszámolók szerint használatát kényelmetlenné teszi vastagsága és súlya.

Ilyen lesz a jövő mobiltelefonja? 1

Jóval vastagabb, mint egy átlagos telefon

A TCL azonban nem elégedett meg két hajlítási ponttal, és feltekerték az egész kijelzőt, mintha egy redőny lenne. A telefonon megnyomva egy gombot egy motor húzza elő a házba rejtett képernyőt, és ugyanilyen módon lehet azt elrejteni. A működő prototípusból csak egyetlen példány létezik, melyet egy japán laborban tesztelnek.

Ilyen lesz a jövő mobiltelefonja? 2
Ilyen lesz a jövő mobiltelefonja? 3

A két készülék természetesen nagyon messze áll még a sorozatgyártástól, így egyelőre nem érdemes keresni az üzletekben az origami-telefonokat. Mindenesetre a koncepciók megmutathatják, milyenkészülékeket használhatunk a jövőben.