Kevés olyan pimasz, mégis ártalmatlan vállalkozás létezik, mint a MSCHF. A cég korábban mindennel foglalkozott, amivel megbotránkoztathatta vagy meglephette az embereket. Céljuk a határok feszegetése, mindenből és mindenkiből gúnyt űzhetnek. Egyik korábbi projektjük egy olyan YouTube-csatorna volt, mely arról szólt, hogy egy ember mindent elfogyaszt a kamera előtt, legyen az egy egész doboz majonéz vagy egy fénykép.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen cégnek honnan származik a bevétele? Az elsődleges választ a befektetők jelentik, de igyekeznek magukat is eltartani. Ezt a zsákbamacska forradalmasításával teszik: 100 dollárért (30 ezer forintért) lehet megrendelni a dobozaikat, melyek iránt mindig hatalmas az érdeklődés. Nem véletlenül: a dobozokkal pénzt is lehet keresni, feltéve, ha nem győzi le az embert saját kíváncsisága.

A doboz tartalma igen széles skálán mozog: lehet benne egy használt rágó, alsógatya, kenyérpirító, egy szenteltvízzel töltött cipő de akár egy Nintendo Switch játékkonzol is. A termékek értéke 0 és 7 ezer dollár (2,1 millió forint) között mozoghat, de ha 100 napig hozzá sem nyúlunk a dobozhoz, és bontatlanul visszaküldjük a vállalatnak, akkor 1000 dollár (300 ezer forint) üti a markunkat.

Rejtélyes doboz tartja lázban az internetet 1

Többek között ezeket a termékeket találhatjuk a dobozban

Vajon mi a jobb döntés? A 900 dolláros tiszta haszon, vagy a nagyobb értékű tárgynyeremények, melyeket ugyan igen kis eséllyel, de meg lehet szerezni? Ezt talán a dobozok szerencsés vásárlóitól kellene megkérdezni: a 2-3 hetente megjelenő, legtöbbször ezres darabszámban készülő zsákbamacskát percek alatt elkapkodják.