Egy kisebb vagyont dobott ki az ablakon az Amazon-cégcsoport vezére, Jeff Bezos. A világ leggazdagabb embere legalább 16 840 dollárt, átszámítva 5,1 millió forintot költött parkolási bírságokra, amikor washingtoni luxuslakását felújították.

Bicskanyitogató módon költi pénzét a világ leggazdagabb embere 1

Az egykoron textilmúzeumként működő 23 millió dolláros (7 milliárd forintos) ingatlan körül 2016 októberében kezdődtek el a felújítási munkálatok, és egészen tavaly őszig elhúzódtak. A három év alatt még 12 millió dollárt (3,6 milliárd forintot) költött rá Bezos, hogy minden igényét kielégítse a fővárosi ház, és ez idő alatt gyűltek össze a fizetési felszólítások is.

A helyi illetékesek az időszakban 564 alkalommal bírságoltak abban a körzetben, ahol a világ leggazdagabb emberének háza is épült-szépült. A legtöbb alkalommal a parkolást tiltó táblát hagyták figyelmen kívül Bezos autói, de volt, hogy mások parkolóhelyén, vagy a járdán álltak meg, akadályozva a gyalogosforgalmat.

Az összesen 18 ezer dollárnyi büntetés nem mind az Amazon-vezérhez tartozik, és nem is mindet az ő nevére állították ki. A számlát végül mégis Bezos fizette, egy helyi hírcsatorna ugyanis megtudta, a büntetések java részét az egyik építési vállalkozó hozta össze egy szabálytalan parkoló kialakításával. A parkolóban a munkásokkal az otthonuk és az építkezés között ingázó járművek foglalták el, jó néhány washingtoni mikuláscsomagot begyűjtve ezzel.

Ez a néhány ezer dollár csak aprópénz Bezos 129,5 milliárd dollárosra (39,5 ezer milliárd forintosra) becsült vagyonához képest. Néhány napja egy tőzsdei döntésnek köszönhetően a cégvezér negyed óra alatt keresett 13,2 milliárd dollárt, azaz több mint 4 ezer milliárd forintot.