2009-ben jelent meg James Cameron sci-fi-filmje, az Avatar. A 237 millió dollárból készült alkotás sokáig a legtöbb bevételt termelő film volt, ami nem is csoda: korát megelőző technikai vívmányokat is felhasználtak a két évig készülő mozihoz, mely a nézőket is lenyűgözte. A rendező már akkor is a folytatáson gondolkodott, de egy évtizeddel később is még csak ott tartunk, ahol az első rész véget ért.

Az eddigi ürességet most megtörték a készítők, és a film hivatalos Twitter-oldalára több koncepcióképet is kitettek – az alkotók ilyen látványvilágot képzelnek el a második részben, melynek munkacíme Avatar: The Way of Water, azaz A víz útja.

Így nézhet ki az új Avatar-film 1

A premierről természetesen még szó sem esett, de előzetest sem mostanában fogunk látni, az biztos. A 2009-es film szereplői közül visszatér a két főhős, Sam Worthington és Zoe Saldana, illetve Sigourney Weaver és Stephen Lang is folytatja az elkezdett munkát.

Így nézhet ki az új Avatar-film 2

Néhány történetfoszlány már korábban is kiderült: a filmben már egy új generációt is láthatunk, köztük a főszereplő Jake Sully fiát is, aki valamilyen módon szintén érintett lesz a csillagközi utazásokban, melyeknek célja a képek alapján már nem csak Pandora.

Így nézhet ki az új Avatar-film 3