A hajlékony képernyő fogalmát a Samsung ismertette meg a nagyvilággal a félresikerült Galaxy Fold okostelefonnal, ám nem a dél-koreai óriáscég az egyetlen, amely ezzel a technológiával kísérletezik. Számtalan mobilgyártó kezdett már azóta kijelzőhajtogatásba, ki hosszában, ki keresztben tette ezt.

A techcégek legnagyobb éves seregszemléjén, a CES kiállításon a processzorairól ismert Intel bemutatta, hogy lehet még fokozni a kijelző összehajtásában rejlő lehetőségeket. Gyakorlatilag fogtak egy laptopot, és a billentyűzet helyére is képernyő került, így született meg a Horseshoe Bend.

Nem kapott billentyűzetet az Intel új laptopja 1

Az OLED kijelzős koncepció képátlója 17,3 colos. Egyetlen furcsaságot a 4:3-as képarány jelenthet, de ezt legfeljebb csak akkor veheti észre a felhasználó, ha nem csatlakoztat fizikai billentyűzetet a laptophoz.

Maga a laptop egyébként nem túl vastag, mindössze 7 milliméteresre hízott. A kis méret oka a Tiger Lake architektúra vékonysága (10 nanométer), mely az idei évben megjelenő laptopok egy részében már alapfelszereltségnek számít.