Az iPhone-ok egyedi átalakításával hírnevet szerző Caviar termékei a legdrágább új telefonok közé tartoznak. Lassan elmondható, hogy az orosz vállalat hónapról hónapra egy újabb limitált kiadású telefonnal rukkol elő: az iPhone 11 megjelenése után a sort egy Steve Jobs-kiadással kezdték, majd a Naprendszer bolygói következtek.

Az új változatnak már a neve sem mindennapi: a Credo Diamond Christmas Star iPhone 11 Pro Jézus születésének állít emléket. Hasonlóan a többi telefonhoz, a készítők ezúttal sem nyúltak a technikai részletekhez, csakis a külcsín számított.

Betlehemi jelenettel aranyozták be az új iPhone-t 3

A képre kattintva galéria nyílik

A telefon hátulját 18 karátos arany borítja, középen pedig egy 3,05 karátos gyémánt ragyog a domborművön, a betlehemi csillag ragyogását szimbolizálva. Mindössze egyetlen iPhone készül majd ezzel a díszítéssel, és hasonlóan az ábrázolt jelenethez, az is mennyei lesz: a vevőnek 129 ezer dollárt (38,1 millió forintot) kell fizetnie, ha a butább iPhone-hoz kéri a díszítést, a Pro verzió ára 140 ezer dollár, azaz 41,4 millió forint.

Betlehemi jelenettel aranyozták be az új iPhone-t 4

Akik esetleg sokallnák ezt az árat, azoknak létezik egy akciós verzió is: abból hiányzik az apró gyémánt, és arany helyett kő-kompozitból, illetve ezüstből készülnek a hátlapok. Ezen verziók ára csak 6 és 9 ezer dollár, átszámítva 1,7 és 2,6 millió forint.