A világon mindössze egyetlen Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A karóra létezik, de már ennek is van gazdája. A svájci vállalat termékét számos más luxusóra mellett az Only Watch nevű árverésen bocsátották áruba. A kalapács végül 31 millió dollárnál, átszámítva 9,4 milliárd forintnál csattant, így ez lett a világ legdrágább órája.

Döbbenetes áron kelt el a világ legdrágább órája 1

A manufaktúra direkt erre az alkalomra készítette ezt az órát. A rozsdamentes acél ház rengeteg tudást rejt, melyek közül kiemelkedik, hogy a hátoldalon található egy második számlap is, mely elsősorban az aktuális dátumot hivatott mutatni.

Döbbenetes áron kelt el a világ legdrágább órája 2

A Grandmaster Chime egy 2017 óta fennálló rekordot döntött meg. Egészen mostanáig ugyanis Paul Newman Rolex Daytonája volt a világ legdrágábban eladott karórája. A kikiáltási ár annak idején 10 millió dollár volt, ám 12 másodperc alatt az ár felment 17,7 millió dollárig, azaz 5,37 milliárd forintig.

Döbbenetes áron kelt el a világ legdrágább órája 3

Paul Newman Rolex Daytonája

Ha az időmérő eszközök teljes piacát nézzük, akkor a Patek Philippe saját rekordját döntötte meg: még 2014-ben a Sotheby’s aukciósház árverésén kelt el 24 millió dollárért egy 1920-ban gyártott zsebóra. A mostani aukció bevételét a Duchenne-féle izomdisztrófia kezeléseire, valamint egy esetleges gyógymód megtalálására költik majd. A betegség a gyermekeknél okoz izomelhalást, ami előbb-utóbb bénuláshoz vezet.