Bárkit levetkőztető alkalmazásra bukkantak az interneten. A Windows-t futtató számítógépekre ingyenesen letölthető DeepNude nevű programba elegendő egy személyről feltölteni egy képet, a többit pedig a mesterséges intelligencia elvégzi, egy olyan képet generálva, mely nagyon hasonlít egy meztelen nőre.

A kép valódiságát első ránézésre lehetetlen megállapítani, és ez még inkább igaz a program prémium verziójával készülő “vetkőztetésekre”. A 99 dollárért, azaz 28 ezer forintért kínált alkalmazás még jobb minőségű képeket állít elő. Közelebbről megnézve azonban látszódik, hogy hamis fényképet láthatunk a szemünk előtt.

Szerencsére egy beépített funkció megakadályozza, hogy a képeket rossz célokra használják – egyelőre. Az app minden képre rányom egy vízjelet, azonban azok az emberek, akik mások megszégyenítésére vagy zaklatására szeretnék használni a képeket, nagyon könnyedén el tudják ezt távolítani.

Másodpercek alatt levetkőztet egy nőt ez az app 1

A program internetes felülete

A probléma azonban már létezik, a technológiával már videókat is lehet manipulálni. Ezt a rosszakarók igen gyakran ki is használják, gyakran kreálva ezzel például hamis pornográf felvételeket, vagy politikusokat lejárató videókat. Egyelőre a felbontás miatt gyakran rá lehet jönni, hogy éppen egy hamisított képet vagy videót nézünk, de csak idő kérdése a fejlődés.

A fentebb említett program – melyet a fejlesztő a túlságosan is nagy érdeklődés miatt eltávolított az internetről – csak női testeket tudott megfosztani a ruháktól. Az Alberto nevű készítőt elmondása szerint régi képregények motiválták, és egyfajta röntgenszemüvegként gondolt programjára. Állítása szerint nem gondolta, hogy ennyire népszerű lesz az app, ő csak szórakozásként tekintett a projektre.