Az autózás mindörökké emlékezetes modellje marad a Mercedes-Benz 300 SL, melynek sirályszárnyként felfelé nyíló ajtajai csak egy apró adalékot jelentettek, a gép önmagában is zseniális. Nem is kell hozzá igazából apropó, a modellt mindig lehetne ünnepelni. Az IWC svájci óragyártó a Hot Wheelsszel közösen, ám indokkal. Előbbi fél csapata ugyanis részt vett Goodwoodban a Members’ Meeting versenyen.

Az indok nem nagy, de ez épp elég volt arra, hogy a stuttgarti márka már-már házi óragyártójának is nevezhető IWC fogta a jól bejáratott Pilot’s Watch kronográfját, és az alkalomhoz illő dizájnnal (fekete és szürke számlap, kockás zászló mintázat) látta el. A Mattel is kitett magáért: a Hot Wheels valaha volt legrészletesebb 1:64-es méretarányú autóival rukkolt elő. A Gullwingek goodwoodi versenyfestést kaptak, nyithatóak ajtajaik, szponzorként az autón az óragyártó jelenik meg. A 68-as rajtszám az óramárka 1868-as alapítására, valamint 1968-ra, az első Hot Wheels-autók megjelenésének évszámára utal.

Egyszerre emlékeznek meg a sirályszárnyas Merciről 2 Egyszerre emlékeznek meg a sirályszárnyas Merciről 3 Egyszerre emlékeznek meg a sirályszárnyas Merciről 4

Az óra és a játékautó párosából 50 darab készült, melyből az első példányt felajánlották a Bonhams aukciósháznak: az árverés bevétele egy kiemelkedően tehetséges gyerekeket támogató alapítványhoz kerül. A fennmaradó 49 szettet szerszámosládástól azonban szabadon lehet venni-vinni, amíg a készlet tart: egy csomag ára kereken 10 ezer dollár, átszámítva bő 3 millió forint.