Az 1921-ben festett, vizesárkot fákkal ábrázoló olajképet Churchill negyven évig megtartotta magának, és csak négy évvel halála előtt, 1961-ben ajándékozta oda barátjának, Onasszisznak. A világhírű hajómágnás olyan nagy becsben tartotta a képet, hogy díszhelyen, Chistina nevű luxusjachtja bárjában, a pult mögött helyezte el, olyan nagy festők művei közt, mint Vermeer, Gauguin, El Greco vagy Pissarro.

Onasszisz 1975-ös halála után a jachtot eladták, berendezési tárgyai raktárba kerültek, és az örökösök csak nemrégiben döntöttek a festmény eladásáról. A tájkép iránti érdeklődés felkeltése céljából a Phillips aukciósház felépítette a jacht bárjának mását New York-i kiállítótermében.

Március elején a Christie’s egy londoni árverésén Churchill egy másik festménye, a Tower of the Koutoubia Mosque, amelyet Angelina Jolie bocsátott áruba, a becsült leütési ár négyszereséért, 8,285 millió dollárért (2,4 milliárd forint) kelt el.

Az egykori brit miniszterelnök lelkes amatőr festő volt, csaknem 500 képet készített, miután a negyvenes éveiben megismerkedett a festészettel.