Kevesen mondhatják el magukról, hogy a gyermekkori álmaikat felnőttként sikerült megvalósítaniuk, de a Jean-Baptiste néven alkotó művész közéjük tartozik. A férfit az autók harmonikus, egymásba simuló vonalai és éles sarokpontjai ihlették meg, amikor megalkotta egyedi ülőalkalmatosságát, mely a No Seat Belt Required nevet kapta, mely magyarul annyit jelent: biztonsági öv nem szükséges.

Autóalkatrészből készítettek modern széket 1

A szék a manapság oly divatos 3D-tervezés és -nyomtatás helyett próba-szerencse alapon készült: a készítő különféle anyagokkal kísérletezett. Végül az autók inspirálta szék konkrétan autóalkatrészekből készült el.

Először kartonpapír makettekkel tesztelte a formákat, mígnem elért a végső, a képeken is látható alakhoz. Ezt követően régi motorháztetőkkel folytatódott a próbálkozás: először eltávolította azokat az elemeket róluk, melyek merevvé teszik a fémlapot, majd vágta, hajlította és nyújtotta, míg meg nem született a szék.

Autóalkatrészből készítettek modern széket 2

Mivel a puha fém önmagában nem bírná el az emberi test tömegét, vasrudakkal erősítette azt meg, melyeket ügyesen elrejtett a szerkezetben. A precíz pozicionálást követően egy réteg purhab következett, majd annak megkeményedésekor a csiszolások után előbb egy fekete, majd egy króm festékréteget kapott a szék, így nyerve el végső formáját.

Autóalkatrészből készítettek modern széket 3

A székből jelenleg csak egy darab létezik, de komoly megrendelőknek hajlandó többet is csinálni a művész.