A műanyag nem egy gyakran használt anyag a luxusórák készítésénél, ám Tom Ford amerikai divattervező úgy döntött, változtat ezen. Ősszel már meg is jelenik az első olyan időmérő eszköz, melyet újrahasznosított, az óceánokból származó műanyagszemétből készítettek.

A Tom Ford Ocean Plastic Timepiece Svájcban készül. Jogosan merül fel a kérdés, hogy nem jár-e több szennyezéssel a vízből kiszedett hulladék szállítása az alpesi országba, ahelyett, hogy megnézték volna az első kuka tartalmát. A kérdésre határozott nemmel válaszolnak az ötletgazdák: a szállítás állításuk szerint karbonsemleges, és a svájci gyár napenergia felhasználásával formálja meg a luxusterméket, melynek még a csomagolása is újrahasznosított.

Az óra kinézetéről még nem rántották le a leplet, de tervezőjének korábbi munkáiból kiindulva nem hiányolhatják majd a vásárlók a luxus érzését. Ha esetleg másról nem is, a 995 dolláros (311 ezer forintos) árról biztosan eszükbe jut vevőknek, mit is viselnek a csuklójukon, leghamarabb 2020 őszétől.