Senki sem gondolta volna, hogy 2019 egyik legnépszerűbb játékának egy liba lesz a főszereplője. Pedig az Untitled Goose Game esetében ez a helyzet, a szeptember 20-án megjelent PC-s és Nintendo Switchre készült változatból az első hetekben elkapkodtak százezer példányt a vásárlók.

A játékban egy libát irányítunk, és a lehető legváltozatosabb módon teszünk keresztbe az embereknek – ahogy azt egy bátrabb lúd is képes megtenni. A tettek után következő emberi reakciók változatosak: egyesek megijednek a szárnyastól, míg mások el akarják azt kapni.

December 17-étől a két legelterjedtebb konzol, a PlayStation 4 és az Xbox One játékosai is kipróbálhatják az életet megkeserítő libáról szóló szoftvert. Az árakról egyelőre nincs információ, a számítógépes verzió 16 euróba (5200 forintba) kerül.

Ez a játék egyébként nem az első, mely az őrült állatos szimulátorok kategóriájában. Az eddigi leghíresebb cím a Goat Simulator volt, amelyben egy kecskét terelgethettünk és végezhettünk vele őrültebbnél őrültebb dolgokat egy kisvárosban.