Javítja a vérkeringést, növeli az általános energiaszintünket, és állítólag stresszoldó hatása is van annak az ingnek, melyet a Sepiia nevű spanyol ruhamárka alkotott meg. Az Ultimate Smart Shirt 3.0 – mint ahogy a neve is sugallja – nem az első okos ing, melyet a hispánok szabtak.

Az első két generációs ing a tisztíthatóság, valamint a szellőzés és az izzadságmentes viselés terén volt jobb normál társainál. Az új verzióban biokeramikus nanorészecskék is kerültek az anyagba, melyek komfortosabbá teszik a viselést: képesek újratermelni a Nap által kibocsátott infravörös sugárzást, és ezt közvetlenül az emberi bőrnek átadni. Ezáltal jó hatással van az izmokra, az ízületekre és a véredényekre.

Okosinget hordva kevésbé stresszesek a férfiak 1

Ráadásul ez az anyag kiszűri a káros UV-sugarakat is, és visszaverve az erős napfényt, egyfajta virtuális hőpajzsot alkot az ember bőre körül, megfelelő hőmérsékletet kialakítva. A készítők szerint a jótékony hatások együttesen jobbá teszik az inget viselők közérzetét. A biokeramikus nanorészecskéket már korábban is alkalmazták ruhákba építve: a sportolók alváshoz felvett szettjéhez felhasználva javítja a teljesítményüket.

Okosinget hordva kevésbé stresszesek a férfiak 2

A Sepiia ezt szeretné a nyilvánosság számára is elérhetővé tenni. Az emberek vevők a 89 eurós termékre, az előre kitűzött célösszeg kétszeresét megkapta a spanyol vállalat.