Hatalmas siker lett az HBO minisorozata, a Csernobil. Az öt epizód jeleneteinek többségét Litvániában vették fel, ugyanis Vilnius környékén minden adott volt: egy használaton kívüli atomerőmű és számos panelház.

Csernobil ihlette ezt a panellakást 1
Csernobil ihlette ezt a panellakást 2

Csernobil ihlette ezt a panellakást

Csernobil ihlette ezt a panellakást 15
Csernobil ihlette ezt a panellakást 16
Csernobil ihlette ezt a panellakást 17
Csernobil ihlette ezt a panellakást 18
Csernobil ihlette ezt a panellakást 19
Csernobil ihlette ezt a panellakást 20
Csernobil ihlette ezt a panellakást 21
Csernobil ihlette ezt a panellakást 22
Csernobil ihlette ezt a panellakást 23
Csernobil ihlette ezt a panellakást 24
Csernobil ihlette ezt a panellakást 25
Csernobil ihlette ezt a panellakást 26
Fotó megosztása:

Egy ott élő pár is nézte a sorozatot, és csak közben vették észre, hogy a lakásuk is Pripjaty városának része lett. “Néhány héttel ezelőtt a barátom és én néztük a Csernobilt, és észrevettük, hogy a ház, amiben élünk, folyton feltűnik a képernyőn. Láttuk az erkélyünket is!” – árulta el a páros hölgytagja.

Csernobil ihlette ezt a panellakást 27

Csernobil ihlette ezt a panellakást 28

Ezután döntöttek úgy, hogy lakásukat felteszik az Airbnb-re, és szívesen vendégül látnának néhány Vilniusba látogató embert egy különleges környezetben. “A nagyszüleim itt éltek 40 évig – imádták ezt a helyet és nagyon vigyáztak rá, ezért néz ki úgy az egész, mintha megállt volna itt az idő 30 évvel ezelőtt” – áll a leírásban. Található néhány újabb berendezési tárgy is a lakásban, de a többsége a Szovjetunió feloszlása előtti időkből maradt ott.

Csernobil ihlette ezt a panellakást 29

Csernobil ihlette ezt a panellakást 30

Az idelátogatóknak nem kell teljesen elszakadni a modern kor vívmányaitól: wifi is van a lakásban, igaz, a routert jól eldugták, hogy ne rontsa el az összképet. Egy időben 2 vendég szállhat meg a pár mellett, fejenként nagyjából 20 ezer forintért éjszakánként.

Csernobil ihlette ezt a panellakást 31