Igazi hőstettet hajtott végre a 37 éves Chad Kempel. A kaliforniai férfi hét gyermek édesapja, köztük ötös ikreké, akik jóval idő előtt születtek meg.

Szerencsére a gyermekek azóta szépen cseperednek, az ikrek már egy évesek is elmúltak. A korábban rendszeresen futó Chad elhatározta, hogy elindul egy helyi maratonon, ám nem egyedül. A férfi ugyanis magával vitte, pontosabban tolta az öt kis porontyot egy kocsiban.

Elképesztő tett egy hétgyermekes családapától 1

A nem tökéletesen sík terepen a plusz szállítmánnyal együtt 5 óra 45 perc és 4 másodperc alatt tette meg a 42 195 méteres, azaz 26,2 mérföldes távot. Chad azonban nem állt meg a célban, még 1,1 mérföldet ráhúzott öt gyermekével együtt. Mindezt felesége, Amy előtti tisztelete jeléül tette: a nő ugyanis 27 hetes és 3 napos terhes volt, mielőtt világra hozta az ikreket 2018. január 11-én. A kicsik nem érték el a 1,5 kg-os testtömeget, és állandó lélegeztetésre, valamint folyamatos táplálásra volt szükségük.

Hogy fitt legyen a versenyre, a férfi minden reggel 4-kor kelt, hogy a gyermekek 6.30-as ébredésére már otthon legyen. A bébiket is fel kellett készíteni a megmérettetésre. A rajt előtt a szokásos bemelegítés helyett Chad és Amy a babakocsi utasait etette, hogy kibírják az öt órás kirándulást. „Legjobban a pelenkacsere miatt aggódtam” – mondta az apa, azonban ügyesen megoldotta a kérdést. A babákat két pelenkába csomagolta, így ha eljött a csere ideje, gyorsan le tudta szedni a használtat, és feltenni az újat.

„Imádom a versenyek hangulatát. Ugyanúgy szurkolnak a babáknak is, mint nekem. Elérzékenyültem futás közben. Kimerítő év volt a tavalyi, de most úgy érzem, hogy megérte” – mondta a 37 éves apa.

Elképesztő tett egy hétgyermekes családapától 2