Egy öreg Mercedes kombi több okból is legendás. Jól néznek ki, megbízhatóak, és még ma is praktikusak, használhatóak a mindennapokban. Amiről nem híresek, általában az a nagy végsebesség, mert egy-két gyári különlegességtől eltekintve masszív dízelmotorokkal kotyognak a naplementébe. 

Mai találatunk Finnországból viszont kapott némi pluszerőt. Az Engine Swap Depot oldala szerint az öreg W123-as Mercedes-Benz 300TD eredeti öthengeres motorja már máshol pihen, a konstrukció orrában pedig egy Ford Barra négyliteres hathengeres motor dolgozik.

A motorra egy méretes turbófeltöltő is került a finn Valtonen Motorsportnál, valamint egy nyolcsebességes, automata sebességváltó, hiszen ezzel a géppel a legnagyobb végsebességre mentek rá az építők. 

 A leírtak alapján itt már a W123-as aerodinamikai kialakítása a hátráltató tényező, ugyanis 322 km/órás tempónál némi instabilitást észlelt a sofőr, ezért inkább nem reszelték tovább a motorvezérlő szoftvert, hogy még több erő jelentkezzen a magasabb fordulatszám-tartományban. A megálláshoz fékezőernyőt használtak, ez is mutatja, hogy mennyire eszement építés ez, a fékeket nem méretezték a 300 feletti tempóról történő fékezésre.