A szétrohadt, gazdasági totálkárnak minősülő, de még használható autók gyakran végzik tanyákon, nagyobb farmokon belső szaladgálós igavonóként. Elég egy-két vágás a karosszérián, némi lemez és pár szerszám ahhoz, hogy trágyahordásra alkalmas furgon legyen a végeredmény. Erre a jelenségre itt egy csodás hazai példa, ami a jól ismert Suzuki Swiftből készült:

Az alapanyag legtöbb esetben tömegautó, pont ezért érdekes a képeken szereplő Alfa Romeo. Az olaszok 2003-2010 között gyártott típusa ugyanis vérbeli, megfizethető kupé volt, amit csak azok vettek meg, akik maradandó vizuális élményre vágytak egy közlekedési eszköztől. Technikája nem mutatott túl a Fiat általános minőségén, ugyanazokat a motorokat kapta, mint a 156/147-es sorozat, de a Bertone által tervezett karosszéria még mindig üde színfoltja az utcaképnek.

Alfa Romeo-rajongók most ne nézzenek ide, ilyen egy telekjáró GT-pickup 2

Ezért sejtjük, hogy a képeket látva az Alfa Romeo-rajongók kibillennek a mindennapos zenállapotból. A szebb napokat látott Alfa Romeo kapott egy méretes platót, igazi amerikai hangulatú pickupalkatrészt, rá egy szárnyat a poén kedvéért, és megannyit megalázó festéksprével felfújt feliratot. 

Alfa Romeo-rajongók most ne nézzenek ide, ilyen egy telekjáró GT-pickup 3 Alfa Romeo-rajongók most ne nézzenek ide, ilyen egy telekjáró GT-pickup 4 Alfa Romeo-rajongók most ne nézzenek ide, ilyen egy telekjáró GT-pickup 5