A Ferrari 250 SWB és a BMW Z3 sok paraméterben hasonló. Teljesítményük hasonló szinten, 2-300 lóerő között mozog, kétüléses, hátsókerék-hajtású kupék. Árukat, presztízsüket tekintve viszont más univerzumban mozognak, egyikért 3,5 milliárdot kérnek, a másik simán kijön 3 millióból. 

Azt nyilván mindenki könnyen megtippeli, melyik a drágább. De vajon mi lesz az eredmény, ha a BMW-re még pár milliót rálocsolva készül egy Ferrari-másolat? Ezt a gondolatot valósították meg a képeken szereplő kék, eredetileg BMW Z3-as „Ferrari” megalkotói. 

Az eredmény simán átveri az utca népét, nekik ez egy egzotikus, öreg, olasz sportkocsi, ballonos gumikkal, küllős felnikkel, csak a szakavatott szem látja, hogy ennek az autónak köze sincs a milliárdos eredetihez. 

Jó ötlet volt Ferrari-kabátot adni egy BMW-re? 1

Az Angliában található és az eBay oldalán eladásra hirdetett autó egy 2000-es gyártású BMW Z3-ason alapul. A külső elemeket a Tribute Automotive készítette, akik több hasonló retró stílusú átalakítást kínálnak különféle típusokhoz. Angliában van piaca a hasonló készleteknek, és ez a példány határozottan a jobbak közé tartozik, mert az építő vette a fáradtságot, és egy 1960-as éveket idéző műszerfalat szerelt be az eredeti BMW-belső megtartása helyett. 

Jó ötlet volt Ferrari-kabátot adni egy BMW-re? 2

Így már az eredetileg pár milliós BMW 17 millióért eladó, ami soknak tűnik egy 3 literes, sorhatos motorral szerelt Z3-asért, de ennyi pénzért ennél közelebb sehogy sem kerülhetünk egy Ferrari 250 SWB birtoklásához. 

Jó ötlet volt Ferrari-kabátot adni egy BMW-re? 3 Jó ötlet volt Ferrari-kabátot adni egy BMW-re? 4