Ralph Gilles jelenleg a Stellantis-csoport vezető dizájnere, mondhatni épp karrierje csúcsát élvezi. Ehhez a munkakörhöz pedig kell az inspiráció, amit egy komoly autógyűjtemény ad meg a tervező számára.

A garázs legújabb tagja pedig egy gyerekkori álom, amire mi is azonnal, üvöltve mondanánk igent. Egy amerikai tuninműhely, a Speedkore váltotta valóra Ralph elképzeléseit, aki az eleve szigorú, mondhatni gonosz formát még tovább fokozta. 

1000 lóerő, Dodge Charger, kell ennél több? 1

A Speedkore egyedi vázszerkezetet épített, karbonszálas karosszériaelemekkel, az eredetitől némileg eltérő arányokkal. Még szélesebb lett az eredeti 1968-as Dodge Charger, és a fekete színnel, narancssárga szemeket idéző fényszórókkal igazi filmes főgonosznak tűnik.

Hogy ne csak a látvány legyen meg, a technika is a lehető legmagasabb szintet képviseli. Belefaragták a 7,9 literes „Hellephant” elnevezésű V8-as, kompresszoros blokkot, ami kerek 1000 lóerőt és 1300 Nm nyomatékot teljesít.

1000 lóerő, Dodge Charger, kell ennél több? 2

Ezt a motort limitált példányszámban gyártotta csupán a Dodge, a száz darab mindössze 48 óra alatt elfogyott. A Speedkore két motorra csapott le, egyet a Kevin Hart számára épített autóba szántak, a másikat kapta meg Ralph Gilles Chargere. 

Hátul a 20 colos felniken 345/30 méretű, Michelin Pilot Sport 4S abroncsok feszülnek, négydugattyús Brembo fékekkel. Előre hatdugattyús Brembók kerültek, a nyolchengeres üvöltését pedig egy Magnaflow kipufogórendszer adja vissza. 

1000 lóerő, Dodge Charger, kell ennél több? 3

Belül a sportos hangulat mellett megjelenik a kényelem is, gyönyörű bőrbe varrták az üléseket, a műszerfalat, és nem mellesleg bekerült egy 2000 watt teljesítményű audiorendszer. 

Tény, hogy ebben a gépben ülve, a lebukó napot üldözve valahol a kaliforniai tengerparton mi is tudnánk új ötleteket kitalálni. 

1000 lóerő, Dodge Charger, kell ennél több? 4