Az Egyesült Államok rendőrautói nagy vonalakban hasonló eszközökkel vannak felszerelve, mint az európai társaik. Kapnak megkülönböztető fény, -hangjelzést, kommunikációs eszközöket, biztonsági kamerákat, de az igazán kemény környékeken egyéb módosításokat is eszközölnek a kocsikon, mielőtt állományba kerülnek. 

A videón szereplő Dodge Charger ugyanis trükkös indításgátlót kapott. Ezzel a járőrkocsik ellopását akadályozzák meg, amikor üldözés, akció van, és a rendőrök kipattannak a kocsiból, nincs idejük a kulccsal, ajtózárással vacakolni. 

Viszont fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított elég fürge, és megfuttatva őket bepattan a járőrkocsiba, majd könnyedén elhajt. Volt már erre példa, de ez a Dodge nem adja könnyen magát. A kormány mellé telepített sebességválasztó kar ugyanis még benyomott fékkel sem működik. Egyszerűen nem lehet D állásba húzni, vagyis a gép nem indul el. 

a videó a hirdetés után indul

Van egy titkos kapcsoló a szőnyeg alatt, amit bal lábbal benyomva indítható a kocsi. Aki ezt nem tudja, nem találja meg elsőre, az állva marad, és ha még tud is a dologról, a kapcsoló felfedezése pont annyi idő, hogy a lihegő rendőrök elérjék a kocsit, és megállítsák a menekülőt.