Megterhelő és óriási felelősséggel járó feladat iskolabuszt vezetni, hiszen a sofőrnek ügyelni kell arra, hogy mindig időben érkezzen, biztonságosan közlekedjen, és kövesse a kijelölt útvonalat. A michigani Southfieldben azonban egy iskolabusz-sofőr figyelmen kívül hagyta a legutolsó pontot: az egyik, az útfelújításban részt vevő dolgozó vette videóra, ahogy habozás nélkül áthajtott a még friss betonon.

Több szempontból sem lett jó vége az egyértelműen elhamarkodott manővernek: egyfelől az iskolabusz – nehéz súlya miatt – kissé elmerült a betonban, és ugyan onnan a hátsó kerekeket megpörgetve ki tudott szabadulni, de több órányi munkát vágott haza.

a videó a hirdetés után indul

Mindezt ráadásul lehetett fokozni: a sofőr áttért a másik sávba, majd egy újabb friss betonfelületre hajtott. Ezen a ponton a munkásoknak pusztán a kétségbeesett kiabálás maradt, habár az extra munkától már ez sem menti meg őket.

Az útfelújítókkal szinte egy emberként érez együtt az internetes közösség, mely tulajdonképpen az iskolabusz vezetőjét teszi felelőssé az okozott károkért. Persze olyanok is akadnak, akik megvédték a sofőrt, mondván, az útvonalra vonatkozóan szigorú előírásoknak kell megfelelnie. A józan ész azonban azt diktálja, hogy az egyértelmű figyelmeztető táblák ellenére nem a legsportszerűbb ez a megnyilvánulás.