Vannak professzionális videós csatornák, amelyek már a nyitóképpel beindítják az emberek kíváncsiságát, és ellenállhatatlanul kattintásra ösztönöznek. Ezek általában hosszabb, szöveg nélküli videók, így globálisan fogyaszthatók, valamint hihetetlen, szinte szürreális emberi teljesítményt mutatnak be.

Egyesek az erdő közepén, a semmiből építenek kisebb ókori városokat, medencével, sárból összehozott luxussal. 

Mások pedig kiégett, ránézésre roncstelepre való autóknak esnek neki, és a végeznek el szemkápráztató felújítást. Ez nem a Discovery csatorna valódi életet utánzó tákolós sorozata, ez a szuperhős szint, amiben azért van némi csalás. 

Az autók nem 20 éve mezőn rohadó roncsok, hanem frissen kiégett, szerkezetileg nagyjából ép darabok, amelyeket vélhetően nagy odafigyeléssel “preparáltak” a felvételek előtt. A motortérbe szórt növényzet, illetve beöntött sár érdekes példák erre, aki nyitott már fel elhagyott autón motorházfedelet, az tudja, hogy ezek nem így néznek ki.

Az egész munkáról van egy 47 perces videó, amit néz az ember: szép lassan pepecselve szépülnek meg az öreg alkatrészek, aztán egyszer csak BUMMM! Egy teljesen tökéletes állapotú BMW áll előttünk, a felújítás 80 százalékáról pedig nincs semmilyen képanyag. 

Joggal merül fel a kérdés, vajon van köze egymáshoz a kiégett roncsnak és a videó végén látható autónak?