Az ausztráliai Sydney-től északra élő 17 éves Beau Jackson érdekes hobbit talált: az elmúlt hetekben az utak mentén állva, láthatósági mellényben, táblával hívja fel az autósok figyelmét arra, hogy a rendőrök a közelben sebesség-ellenőrzést végeznek.

Az ifjonc szabadidejében szinte minden nap ott áll a környék valamelyik útja mellett, hogy „megmentse” a közlekedőket a lesből traffizás után várható bírságoktól, akár a jogsik elvételétől.

Lebuktatja a traffikat, mégis szeretik a rendőrök 1

„Segíteni szeretnénk az embereknek, hiszen amúgy sem könnyű idők ezek. Nem akarom, hogy bírságokat kapjanak. Egy csomó pénzt megspóroltam nekik az elmúlt egy hónapban, amióta csinálom. Elég csak 3-4 kilométerrel a korlát felett menni, máris becsúszik egy 170 dolláros (kb. 43 ezer Ft – B.G.) büntetés, pedig így sem könnyű az élet” – magyarázta a 9-es csatorna adásában.

A tini elmondta, hogy az akciózás előtt a rendőrséggel is egyeztetett arról, nem ütközik-e a szabályokba a tevékenysége, a válasz pedig kimondottan pozitív volt a hatóság részéről „Úgy gondolják, ezzel a közhasznú munkát végzek, ugyanis lassítanak miattam az emberek.”

Lebuktatja a traffikat, mégis szeretik a rendőrök 2

Jackson ugyanakkor egyáltalán nem a gyorshajtók oldalán áll:

„Azokért teszem ezt, akik 4-6 km-rel csúsznának túl a limiten, miközben a lejtő alján ott vár a traffi. Ha iskolák környékén, vagy olyan helyen mérnek, ahol vadulni szoktak az autósok, nem figyelmeztetnék. De az nem fair, hogy a domb aljában meszelnek le valakit, amiért pár kilométerrel túllépte a határt” – emelte ki.

Az autósok jelentős része örül az önkéntes figyelmeztetőnek, rendszeresen dudálással, integetéssel, esetleg üdítővel, csokival köszönik meg neki a munkát, egy helyi gumis műhely új abroncsokat adott a motorjára, és volt, aki egyenesen nemzeti hősnek titulálta a tinit.