Az évek során láttunk már pár érdekes trükköt az autóbeállás megkönnyítésére. Egy magyar autós a szűk forduló problémáját küszöbölte ki sajátos megoldással. Beépített egy sínrendszert, tolható “trélerrel”, amire elég egyenesen ráállni, majd ha fedélzetre került a kocsi, akkor oldalról könnyedén be lehet tolni a garázsba.

Igaz, itt télen, sáros időben a síneket mindig tisztán kell tartani, van némi fenntartási igénye a rendszernek, de maga az ötlet és a megvalósítás érdekes, mások talán csak csináltak volna egy új kaput az utcafronton a garázzsal szemben, ha van rá lehetőség, vagy forgolódtak volna életük végéig.

Helykihasználásból 10/10-es ez a megoldás, a lépcső alatti tér nem csak Harry Potter menedéke lehet, hanem akár garázs is. Házilag barkácsolt sínrendszerrel pont befér a lépcső alá a Suzuki Maruti Zen. Ötletes megoldás a szűk tér kihasználására.

Van, aki mechanikai kiegészítők helyett saját vezetési tudását tökéletesre csiszolva oldotta meg a nehéz parkolás problémáját.

A környéken nehéz szabad helyet találni, de emberünk kinézett egy tökéletes megállót. A titka annyi, hogy erre a placcra senki sem mer felállni, mert egy szűk kis betonhídról van szó, amit korlátok öveznek. Ha egy centivel is hátrébb áll, máris lecsúszik a “pallóról” és az autót innen kiszedni nem lenne egyszerű mutatvány. 

Látszik, hogy rutinosan áll be az elsőre lehetetlennek tűnő helyre a méretes Toyota kisbusszal, ami a videót megosztó DriveTribe.com szerint nem is a sajátja.