Egész Európában rekordmagas üzemanyagárakkal szembesülnek az autósok. A jelenség több furcsaságot szült, pánikvásárlás alakult ki Romániában, valamint a hazai kutakon is hosszú sorok gyűltek össze az elmúlt napokban. 

Hollandiában is 2,2-2,3 eurós árakat tapasztalhatnak a töltőoszlophoz álló autósok, ami bőven 800 forint feletti értéket jelent. Azonban akad egy kúthálózat, ahol féláron, vagyis még a hazai, hatósági áras 480 forintnál is olcsóbban mérik a benzint, nagyjából 1,1 euróért. 

A személyzet nélküli, automata kutakat fenntartó Tinq4U lépte meg ezt az akciót, de természetesen nem belülről fakadó szívjóságból. Az olcsó benzin marketingeszköz a cég kezében, ugyanis 300 kúttal rendelkeznek országszerte, és nem az összes kút érintett a dologban. A helyszín heti szinten változik, és naponta csak egy óráig él, így aki értesülni akar a dologról, annak követnie kell a céget a közösségi médiás felületein, vagy le kell töltenie a gyári applikációt. 

Az árcsökkenésről az akció előtt 12 órával küldenek értesítést, így mindenki fel tud készülni, hogy el tudja érni az általa kinézett, olcsó üzemanyagot árusító kutat.