Már hatodik generációját tapossa az élő legendának számító Ford Mustang. A klasszikus típus 1964-es megjelenésekor is keresett volt, manapság a jó állapotban lévő, adott esetben népszerű filmekben vagy versenypályákon megfordult példányokért igen komoly összegeket fizetnek.

Ennek az 1967-es évjáratú Fastbacknek azonban hányattatottabb sors jutott, ugyanis négy évtizeden át napfényt sem látott, most pedig az eBay oldalán hirdetik. Jelenlegi tulajdonosának állítása szerint az előző gazdája felújítási szándékkal vásárolta meg a Mustangot, ám a terv csak terv maradt, ahogyan végül új fékeket és kipufogót sem kapott. Amikor pedig az illető két évtizeddel ezelőtt elhunyt, hosszú ideig a garázs rabjává vált.

40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 1
40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 2

40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot

40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot

40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 7
40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 8
40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 9
40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 10
Fotó megosztása:

4,7 literes, V8-as motorja újonnan körülbelül 200 lóerős teljesítményre és 382 Nm-es maximális forgatónyomatékra volt képes. Ezt a példányt háromfokozatú automata sebességváltóval szerelték, mely a hirdetés szerint működőképes, akárcsak a motor. Nemrégiben ugyanis átépítették a karburátort, emellett fékfolyadékot, váltóolajat és -olajszűrőt, valamint gyújtógyertyákat cseréltek egy átfogóbb szervizelés keretében.

Valamivel több mint 90 ezer kilométert tettek meg vele az elmúlt évtizedekben, vagyis még bőven van élet ebben a Mustangban. Belül is jó állapot jellemzi, időutazós jelleggel: szinte teljesen újnak tűnnek a fekete vinilülések, de a szőnyeg és a műszerfal is sérülés- és kopásmentes – habár ahhoz valószínűleg szükség lenne némi renoválásra, hogy teljesen szalonszerű állapotba kerüljön.

40 évre elrejtették a világ elől ezt a Mustangot 11

A több évtizednyi állás ellenére rozsda még csak a karosszéria és az alváz közelébe sem férkőzött. Eredetileg Kaliforniában használták ezt a Mustangot, és úgy tűnik, az 1970-es évek végén átfestették, azonban a fényezésben néhány hiba felfedezhető.

Folyamatosan egyre feljebb kúszik a licit, a szerda esti állás szerint már 38 900 dollár (13,1 millió forint) volt a legmagasabb ajánlat.