Nemzetközi szintű poénnal fűszerezték a dolgos hétköznapokat a fonyódi közutasok, a világ leghíresebb sószórójával kiegészítve indulnak utakat takarítani.

Tavaly már rengetegen küldtek nekik fotót egy sószóró gépről, aminek adapterére a teátrális sószóró mozdulatáról híres török szakács, Salt Bae képét erősítették fel. Ez annyira megihlette őket, hogy elkészítették a hazai verziót, ezt a gépet biztos fogják fotózni a közelében közlekedők, ha munkába lendül.

“Tartsatok megfelelő követési távolságot járműveinktől, nehogy túl sós legyen az autótok! De mielőtt még valaki megírja, hogy ahhoz látni kellene őket, meg nem láttam még egyet se, de amit igen, az nem is szórt stb., szóval a szokásos téli kommentek, az nézze meg előbb a “Téli meló kicsiben” videónkat!” – üzent a vicces kép melletti Instagram posztban a hazai közlekedőknek a Magyar Közút stábja. 

A közutasok 2021. november 10-e, a téli üzem kezdete óta 62 300 tonna sót és 5 millió liter kálcium-kloridot juttattak el a hozzájuk tartozó utakra. A síkosságot segítenek megszüntetni az említett anyagok, de az autók kasztnijának nem tesznek túl jót, ezért érdemes télen is mosni a kocsit. A Vezess ide vonatkozó tanácsait megtalálod ebben a cikkünkben: