Az Egyesült Államokban, Texasban történt baleset több szempontból rendhagyó. Egy 15 éves fiú alkoholos befolyásoltság alatt elkötötte édesapja Tesla Model X típusú elektromos autóját, majd nagy sebességgel egy benzinkútnak csapódott. 

A roncsból komoly sérülések nélkül szállt ki, ami a térfigyelő kamerák felvételeit nézve nem kis elismerés a Tesla passzív biztonsági megoldásainak. Ezzel az akcióval nem csak a benzinkútban okozott komoly kárt, de a villanyautó felépítése miatt a tűzoltók is túlórázhattak.

Legyen bármilyen oka a tűznek, egy lángoló elektromos autó akkumulátorcsomagja mindig komoly feladat az oltást végző személyzetnek. A kiérkező egységek felkészültek a kihívásra, a tűzoltóparancsnok Thaier Smith elmondása szerint egy átlagos, belső égésű motorral szerelt kocsit 3500-7000 liter vízzel oltanak el, egy villanyautónál viszont 130-150 000 literre van szükség.

Az Egyesült Államokban tehát még nem vetik be az Európában előforduló konténeres oltást, amely során gyakorlatilag egy mobil medencébe süllyesztik a könnyen újra gyulladó roncsot.