Időről időre előkerülnek képek a Sajószentpéter határában álló, látszólag céltalan körforgalomról, amely csak két kijárattal rendelkezik. Már három éve írtunk róla, hogy a spekulációkkal ellentétben teljesen átlagos háttértörténete van a furcsaságnak. A körforgalom egy tervezési szakaszban lévő elkerülő már megépült része. 

A friss bejelentés szerint megindul az útépítés, és végre csatlakozik az elkerülő aszfaltcsíkja a régóta magányosan álló körforgalomhoz.

“A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését. Az első ránézésre tényleg némiképp szokatlannak tűnő műszaki megoldás ugyanis a település elkerülőjének kiindulópontja lesz – árulta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Facebookon.

Végre értelmet nyer a rejtélyes két kijáratos borsodi körforgalom 2

Schanda Tamás/Facebook.com

A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el. A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik” – írta Schanda Tamás államtitkár a közösségi oldalon.

Végre értelmet nyer a rejtélyes két kijáratos borsodi körforgalom 3

Schanda Tamás/Facebook.com