Miközben egyre inkább zöldül a világ, sokak örömére még vannak olyan próbálkozások, amik a hagyományos hajtás alapján akarnak valami különlegeset mutatni. Nem lóg ki ebből a sorból az az 1969-es évjáratú Ford Mustang, amiben nem a megszokott soros hathengeres vagy V8-as található, hanem valami egészen más.

Az Egyesült Királyságban működő Anarchy Garage ráadásul egy olyan példányt mentett meg, amit két évtizeden át hagytak rohadni a mezőn. A több mint 50 éves sportkupé feltámasztásához azonban – a tradíciókat figyelmen kívül hagyva – egy vadonatúj, 2021-es Mercedes-Benz E63 AMG motorját használták fel. Némi finomhangolást követően 721 lóerős teljesítményt sikerült kifacsarni az 5,5 literes, ikerturbós V8-as hajtásláncból.

Mivel az E63 AMG hétfokozatú, automata váltóját is megkapta a Mustang, ezt a teljesítményt a hátsó tengelyre adja el, a végeredmény pedig egészen elképesztő, mint azt az alábbi videó is alátámasztja:

A youtuber elmondása szerint ennyire agresszív autóval még nem találkozott. Nedves aszfalton próbálták ki a bivalyerős Mustangot, ennek ellenére nem volt baj a tapadással sem.

Nemcsak a hajtást, de lényegében a komplett belső teret is kiemelték az E63 AMG-ből, a műszerfallal, a kormánykerékkel, illetve a középkonzollal együtt. Ennél már csak az hihetetlenebb, hogy az Anarchy Garage 24 ezer fontból (kb. 10 millió forintból) megúszta a teljes projektet, és ebben a Mercedes-alkatrészek ára is benne van.