Húsz éve még kevesen sejtették, hogy a tisztes szórakozást adó, de amúgy nem egyedülálló Honda Integra Type-R 2021-re lesz az autórajongók egyik álomgépe, amiért komoly vagyonokat fizetnek az árverések licitálói.

Ez a gép ott van minden idők legjobb elöl kaparó autói között, a 195 lóerős, 8400-as fordulatig pörgő 1,8 literes B18-as kódjelű motor a japán stílus ékköve, minden liter elégetett benzint színtiszta vezetési élménnyé konvertál.

Így kapkodnak az eladó darabok után, a képen látható klasszikus, “Championship White” fényezésben pompázó darabért 15 millió forintnyi dollárt fizettek a Bringatrailer.com oldalán. Pedig ez nem egy szalonállapotú, ötezret futott Integra, hanem egy normál, jól karbantartva használt gép, 136 ezer megtett kilométerrel, pár hibával, némi rozsdával.

Utoljára akarta meghajtani eladott, drága autóját, csúnya vége lett 1

Utoljára akarta meghajtani eladott, drága autóját, csúnya vége lett 2

A tulaj talán pont a rendszeres használat, és az érzelmi kötődés miatt még utoljára akart vele egy jót kanyarogni, ami csúfos véget ért. A kocsit keményen megtörte, így az adásvétel is kútba esett, a vevő, aki már zsebében érezte az álom-Honda kulcsát, hoppon maradt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vistec R Imports日本車限定 (@vistecrimports) által megosztott bejegyzés