Rengeteg videó akad már, amiben a legőrültebb, furcsa kísérletekkel végeznek ki autókat az ötletgazdák. A lényeg, hogy valami egyértelműen katasztrófális eredményt hozó folyadékra cserélik a gázolajat, illetve levegő helyett valamilyen szilárd tárggyal etetik meg a motort. 

Az eredmény néha látványos, néha lehangoló halál, a kattintások száma pedig pont elég ahhoz, hogy mindig legyen újabb ötlet.

Banánt a Toyotába!

Ezek a srácok mit hoznak fel a jó öreg miért kérdésre? Miért kell egy Toyota olajtól megfosztott blokkjába banánt tömni? Nyilván megy a bontóba, halálra ítélt darab, de mégsem értjük. Bár lehet, hogy születésnapjuk volt.

Disznózsírral is pörög a buli

Hát az őrült ötlet! Mert a 0W-20 és 5W-30 közötti különbség fontos ugyan, de nem szenzáció. Ha viszont kiderül, hogy meleg disznózsírral is üzemelhet egy belső égésű motor, azt látva kikerekedik a nézők szeme.

Hihetetlen, de ez derül ki az aktuális tesztből, a zsír eléggé felmelegedve kellő kenést biztosít egy ilyen golyóálló motornak. Igaz, lehűlve már nem annyira mókás a történet, mert a zsírnak gyakorlatilag nincs hideg viszkozitása, egy merev tömbbé dermed az olajteknőben.

Sebaj, zsíros kenyérnek még jó lesz!

A kólától a motor is megdöglik

Az eredetileg hidraulikus préssel mindent szétnyomó finn csapat most az autós pusztítás irányába kalandozik. Roncsokkal kísérleteznek, és csinálnak meg minden olyasmit, ami a címben jól hangzik, az eredmény borítékolható, mégis megnézzük. Hátha. Hátha megszólal az öreg Fiesta, két lábra áll, akár Optimus Prime, és szomorú lenéző szónoklat után ugrik páros lábbal az űr felé.

Meddig bírja egy motor porszívóként? 

Ezt a jó öreg igáslovat, egy 14 literes Cummins dízelmotort fogtak be porszívónak. Meglepően sokáig ette a koszt, mire megállt, és a készítő legalább szétborította a végén, hogy tudományos szemmel elemezze az okozott kárt.