Azt elöljáróban leszögezzük, hogy közúton helytelen az ilyen erőméregetés, nem egy nagyon csúnya baleset történt már hasonló gyorsulások nyomán.

Az ilyen videók általában csak lógnak a levegőben, és a másolat másolata kezd el keringeni a Facebook-oldalakon. Így csak az látszik, hogy a Lamborghini Huracánt lenyomja egy fehér Škoda Octavia, ami RS kivitelben is messze gyengébb, mint a V10-es motorral szerelt egzotikus sportgép. 

a videó a hirdetés után indul

Kis nyomozással viszont könnyen kiderül, hogy a Škoda meglepő teljesítményét nem a szél fújta össze. Ez egy komoly, épített gép, amibe az Audi RS3 2,5 literes öthengeres TFSI turbómotorját építették be, igen durva tuninggal, elérve a 800 lóerőt. A tulajdonos Instagram-fiókjáből kiderül, hogy ez a gép 3,4 másodperc alatt futja a százas sprintet, és 100-200 km/óra között is csak 5,7 másodperc telik el.

Így már érthető, hogy képes lenyomni a papíron, gyárilag 610 lóerős Lamborghini Huracánt. A látvány tényleg nem mindennapi, a tipikus flottás fehérben pompázó Škoda Octavia furcsán mutat a Lamborghini előtt, de a legjobb lett volna, ha mindezt egy biztosított, profi mérést adó gyorsulási versenyen mutatják be.