Ma már rengeteg sportautó képes elérni a 300 km/órás álomhatárt. Sőt, nem csak nagy remegve, padlógázon nyalnak bele a háromszázas tartományba, hanem utazótempóként tudják tartani azt, mint például ez a a videón látható Porsche 911 (997) GT2 RS. 

Már bőven 300 felett járt az óra, amikor megtörtént a baj, hirtelen elszállt az egyik hátsó Pirelli. Az autó nem vált irányíthatatlanná, és nem csapódott neki semminek, egyszerűen lelassult. Csak az intercooler sérült, és némileg a karosszéria.

Ez az eset a német autópályán történt, így nevezhető felelőtlennek a sofőr, de szabálytalannak nehezen. Ellenben ezen a friss videón már nagyot vét a szabályok ellen a Porsche 911 vezetője, aki szintén 300 km/óra felett száguld valahol Mexikóban. 

a videó a hirdetés után indul

 

Autója, akárcsak az első esetnél, hátsó defektet kap, és a baleset kimenetele hasonlóan enyhe. Ennyire stabil a Porsche 911, még mobillal videózva, félkézzel vezetve is megmenti gazdája életét. Az autó hátulja láthatóan összetört a defekt nyomán, a matricákból ítélve pedig ez egy helyi Ágyúgolyó-futam lehetett, ahol a gazdag autótulajdonosok a szabályokra fittyet hányva hajtanak több ezer kilométeren át.

a videó a hirdetés után indul