Mindennapos koccanás történt Lengyelországban, szóra se lenne érdemes az eset, ha a szabadidő-autó vezetője megállt volna az eset után. Segítségnyújtás helyett viszont megpróbálta elhagyni a helyszínt, és ekkor következett be a legváratlanabb fordulat. Az előtte haladó két autós elállta az útját, és megállásra kényszerítették a BMW-t. 

Mi áll a KRESZ-ben? 

Közúti baleset – (1) A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

  (2) Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőséghez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről; a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Ha a baleset veszélyes anyagot szállító járművel következett be, a balesettel nem érintett járművek vezetőinek is haladéktalanul értesíteni kell a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) a balesetről, közölni kell a jármű narancssárga alapszínű tábláján feltüntetett számokat.