Biztos, hogy kellett a cipőkanál, amikor az 5,7 literes V8-as Chevrolet blokkot bepasszírozták az 1986-os BMW orrába. De a műtét sikerült, és az eredmény egy igazi, amerikai, gyorsulásra épített szörnyeteg. A motorhoz egy Borg Warner Super T-10 négysebességes kézi váltó csatlakozik, a hátsó differenciálmű pedig a Fordtól érkezett.

Teljes bukócsövezést kapott a beltér, a műszeregység sem gyári már, a csomagtartót pedig teljesen kitöltik az óriási, gyorsulási versenyre tervezett slick abroncsok.

Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 1Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 2Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 3

Így ez a gép már tényleg csak lemezeiben német, a technika amerikai, és a hátsó, hordónyi Mickey Thompson abroncsokat elnézve a teljesítményre sem lehet panasz. Ezt a teljes csomagot 13,2 millió forintnyi dollárért kínálják, és ami innen nézve tényleg szürreális: ez a mozgó ágyúgolyó odakint rendszámmal részt vehet részt a közúti forgalomban.

Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 4Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 5Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 6Kegyetlen bestiát építettek ebből az E30-as BMW-ből 7