Aki járt már a 24-es főúton hétvégén, szép időben, az tudja, hogy ez a kanyargós, jó minőségű útszakasz a motorosok kedvence. Szó szerint hemzsegnek a hegyi szakaszon, és bár előfordulnak balesetek, ez a hétköznap gyér forgalmú útszakasz így sem került fel a hazai húsz legveszélyesebb útszakasz közzé. 

Viszont ha baj történik, akkor az egyik résztvevő általában motoros, és nem ritkák a súlyos, halálos kimenetelű esetek sem. Többek között ezek az esetek, és a zajterhelés sarkallt több helyi polgármester arra, hogy foglalkozzanak a motorosok ügyével, és valahogy megpróbálják korlátozni jelenlétüket a térségben.

A tiltás először idén húsvétkor merült fel, Mudriczki József, Parád polgármestere a saját facebook-oldalán is felszólította a motorral közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat és maradjanak otthon.

Parádsasvár szintén megmozdult, Holló Henrik polgármester szerint az “elmúlt években szinte minden létező hatósághoz eljuttatták a kérésüket, hogy valaki fékezze meg őket, mivel óriási zajjal jár a megjelenésük, s a lakosság torkig van velük. Érdemben azonban nem történt változás.” – heol.hu

Változás azóta sem történt, a motorosokkal szembeni ellenállás azonban új szintre lépett. A helyi önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezdett, és elég sokan támogatták az ügyet ahhoz, hogy levél íródjon az egri rendőrkapitánynak. 

Kedves Sasváriak és Facebook oldalunkat követők!Tájékoztatjuk Önöket, hogy újabb szakaszba lépett a motorosokat 24-es…

Közzétette: Parádsasvár Község Önkormányzata – 2020. szeptember 9., szerda

A motoros társadalom heves felháborodással fogadta a hírt, sokan a helyi vendéglátóipart féltik, sőt a “kitiltásra” több hozzászóló is bojkottal reagálna, és még autóval se menne kirándulni a környékre. Bár a heves, érzelmektől fűtött vélemények sokszor elrugaszkodnak a valóságtól, az biztos, hogy ez az aláírásgyűjtés elérte a célját, felkeltette az érintettek érdeklődését. 

A Motoros Érdekképviseleti Központ pedig hajlik a párbeszédre, nyílt levelükben leírják, hogy a motorosokat képviselve készek a probléma áttekintésére. 

Heves Megyei Rfk. vezetőjének indított levél, Parádsasvár polgármesterének motorosokat kirekesztő kezdeményezésére.

Közzétette: Motoros Érdekképviseleti Központ – 2020. szeptember 10., csütörtök

Megtippelni is nehéz, milyen hazai megoldás születhet egy ilyen szembenállásra. A fokozott rendőri jelenlét szinte biztos az adott területen, és talán pont ennyit akarnak elérni a helyiek, lakott terület környékén óvatosan guruló, csendesebben közlekedő motorosokat, nem többet.