Egyesek szerint fotózni csak valami igazán csoda géppel lehet, mások szerint pedig ez egy igazi mágia. Amikor a táskából előkerül a tudományos váz meg a különböző hosszúságú objektívek, akkor van, aki egészen lelkes lesz, más pedig pontosan tudja, hogy valami egészen ördögi dolog van születőben. Erre azonban sokszor nincs is szükség, elég egy mobiltelefon is.

Ma a legtöbb okostelefon remek képeket készít, ráadásul úgy, hogy nem kell állítgatni, hatalmas súlyú kramancokat cipelni, és úgy általánosságban nem jár nyűggel. Éppen ezért a világban naponta irgalmatlan mennyiségű kép készül, aminek csak egy nagyon kis része kerül fel például Instagramra. És még az is rengeteg.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

jordan lenssen (@lenssenphoto) által megosztott bejegyzés, Jún 19., 2018, időpont: 5:46 (PDT időzóna szerint)

Gyönyörű képeit az autókat fotózó Jordan Lenssen sem iPhone-nal lövi, viszont remek tippeket ad a Porsche videójában azoknak, akik mobillal is szeretnének klassz képeket lőni.

Kézi üzemmódban például a telefonon is állítható az expó és a fókusz. A másik elengedhetetlen elem pedig Lenssen szerint a helyszín. A legszerencsésebb napkeltekor vagy naplementekor, az aranyórában fotózni. Amennyiben ez nem jön össze, akkor a tűző napsütés helyett inkább az árnyékos hely a jó megoldás. Nézd meg a rövidke videót, aztán irány autót fotózni!