Egészen szédületes gép a Dodge Challenger SRT Demon. Nem csak azért, mert kicsivel több mint 3300 darab készült belőle, és ezért baromi ritka, meg persze folyamatosan növekszik az értéke. Hanem azért is, mert egy halom rekordot hozott magával. Éles bevetésen, tehát gyorsulási versenyen az első kerekeit 89 centiméteren át tartja a levegőben, a negyed mérföldet 9,65 másodperc alatt futja. A futamokat felügyelő NHRA kitiltotta a Demont, mert más utcai autókhoz mérve lehetetlenül gyors. Pedig lehetne gyorsabb is.

Mert bizony a Challenger baromi nehéz, közel 2 tonnás autó. A 6,2 literes, HEMI V8-as motorra 2,7 literes kompresszort akasztottak, így jön ki belőle 840 lóerő és 1044 Nm nyomaték. A 2,4 másodperces gyorsulás pedig cseppet sem azt mutatja, milyen súlyos dög a Demon. A SpeedKore Performance viszont mindenképp változtatni szeretett volna ezen, ezért elkészítette az autó karosszériáját gyári minőségű karbonból. 90 kg-ot nyertek vele.

90 kg-ot fogyott a karbon karosszériás Challenger Demon 2

Megerősített hajtókarokat és dugattyúkat kapott a motor, valamint módosított szelepvezérlést, hűtési rendszert és üzemanyag szivattyúkat. A tiltást pedig 6500-as fordulatig tolták ki. A módosítások ellenére erre a 118-as sorszámú darabra még mindig érvényesíthető a gyári garancia. Korábban ugyanez az autó bőven 50 millió forint feletti összegért talált gazdára.

90 kg-ot fogyott a karbon karosszériás Challenger Demon 3