Gyorshajtás miatt állított meg egy rendőrjárőr egy pickupot Ausztráliában, de hamar kiderült, hogy nem szokványos okok miatt hajtott gyorsabban a férfi, aki nagyon izgatott volt az ellenőrzéskor.

A queenslandi rendőrség közlése szerint a 27 éves férfi egy kígyó miatt hajtott gyorsabban a megengedettnél. Mint kiderült, egy barna kígyó kezdett tekeregni a lábai között, miközben nyugodtan autózott a gyorsforgalmi úton.

A férfi az övcsattal és egy késsel tette ártalmatlanná a halálos veszélyt jelentő állatot, majd miután azt hitte, az megmarta őt, elindult, hogy orvosi segítséghez jusson – ekkor állította le a rendőr.

Videón is megnézheted az igazoltatást:

a videó a hirdetés után indul

Nem ok nélkül aggódott a férfi, hiszen a barna kígyó Ausztrália leghalálosabb hüllője, ez okozza a legtöbb halálos kígyómarást a kontinensen. Az állat a világ második legveszélyesebb mérgeskígyója, egy harapással átlagosan 120-400 mg mérget fecskendez áldozatába, amellyel 20 embert vagy 40 ezer egeret lenne képes megölni.

Mint a Wikipédia bemutatja, a mérge tajkatoxint tartalmaz, amely az idegrendszert támadja és gátolja a véralvadást. A megmart egyén tünetei: fejfájás, hányinger/hányás, izomrángás, bénulás, belső vérzés, az izomszövet szétesése és vesekárosodás. Az áldozat egészségi állapotától, a marás helyétől és a méreg mennyiségétől függően átlagosan 2,5 órán belül beáll a halál. A kezeletlen tajpánmarás után a halálozás közel 100%. Ellenszérum 1956 óta létezik.

A rendőr rádión hívott segítséget az ijedt férfihez, akiről megállapították, hogy nem harapta meg a nagyjából egyméteres hüllő, nem kellett bevinni kórházba, csak sokkos állapotba került az eset nyomán.

“Nagyon félelmetes volt, soha nem voltam olyan boldog, hogy piros és kék lámpákat láttam!” – mondta Jimmy a rendőrnek.