A Lamborghini már régóta kínál olyan versenyautókat, melyekkel bárki indulhat egyes sorozatokban vagy márkakupákban. A szállításhoz, szereléshez és az adott pályához való mérnöki pontosságú beállításhoz persze  rengeteg pénz, komoly vezetési tudás és infrastruktúra is szükséges. Ilyen mókához készült a Lamborghini Huracán Super Trofeo is, melynek legújabb változata körözött a Nordschleifén nemrég egy nyílt nap alatt.

Leégett a Lamborghini prototípusa a Nürburgringen 1
Leégett a Lamborghini prototípusa a Nürburgringen 2

Leégett a Lamborghini prototípusa a Nürburgringen

Leégett a Lamborghini prototípusa a Nürburgringen 5
Leégett a Lamborghini prototípusa a Nürburgringen 6
Fotó megosztása:

A koronavírus utáni lezárások miatt csak mostanában, de végre megnyitott a 21 km hosszú Nürburgring, ezért újra fellelhetőek a neten az első napok botladozásairól és érdekes autóiról készült videók. Ezek között tűnt fel az említett Lamborghini legújabb variánsa.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Constantin Schöll (@constantinschoell) által megosztott bejegyzés, Máj 18., 2020, időpont: 9:30 (PDT időzóna szerint)

Egyes források szerint épp a Huracán Super Trofeo utcán is legálisan használható változatát tesztelték, amikor adódott egy kis gond. A karbon elejű és hátuljú autó az egyik kanyarban lángra kapott, és menthetetlenül elégett. Az utasoknak szerencsére nem esett bántódása.

A Huracán Super Trofeo Evo 5,2 literes, szívó V10-es motorja 620 lóerős, ezt a teljesítményt 8250-es fordulaton adja le. A motor maximális nyomatéka 570 Nm. Hatsebességes szekvenciális váltó kerül a különleges Lamborghinibe, amely ebben a kivitelben csak hátsókerék-hajtású, a felfüggesztést az Öhlins szállítja. A járgány természetesen megfelel az FIA vonatkozó szabályainak is.