A koronavírus egyik hozadéka, hogy a járvány idején számos helyen ajánlott és sok helyen kötelező is az arcmaszk viselése. Maszkból rengeteg van, de mindnél érezhető, hogy kicsit nehezebb benne lélegezni. Egy amerikai autós nemrég állítólag a maszk órák óta való viselése miatt került bajba.

A New Jersey állambeli Lincoln Parkban a Mazda CX-5 sofőrje N95-ös maszkot viselt hazafelé menet, amikor villanyoszlopnak ütközött. Szerencsére neki és utasának sem lett komolyabb baja, de azért kórházba szállították őket – számolt be róla a helyi rendőrség. Az autó persze nem kicsit tört össze.

A rendőrség nem talált sem alkoholra vagy drogra utaló jeleket az eset kivizsgálása nyomán, viszont azt jelentették, hogy a balesethez hozzájárulhatott a maszk viselése miatt az oxigén hiánya, illetve a szén-dioxid magasabb aránya, ettől kerülhetett a sofőr bódult állapotba. Azt is hozzátették, hogy egyelőre nem tudják, hogy a sofőrnek volt-e más betegsége.

A Lincoln Park rendőrség Facebook oldalán felhívta a figyelmet, hogy közösségi terekben ajánlott a maszk viselése, autóban azonban nem szükséges ha nem ül más a kocsiban. Ugyanakkor azt is egyértelművé tették, hogy nem veszélyes az N95-ös maszk viselése.