Tanulságos fedélzeti kamerás felvételt találtunk Lengyelországból. Ezúttal hátra figyel a felvevő, a hátul érkező Renault nem veszi észre, hogy az előtte haladó lassított, és le szeretne kanyarodni. Későn észleli az akadályt, és rosszul cselekszik. Azonnal teljes erőből fékezni kezd, ami egy ilyen, láthatóan ABS nélküli (vagy rosszul működő ABS-el szerelt) autónál megpecsételi a bent ülők sorsát. 

Ez az ösztönös, és rosszul berögzült cselekvés, mert így esély sincs elkerülni az akadályt, blokkoló kerekekkel az autó már irányíthatatlan. A sofőr ilyenkor magát az akadályt nézi, arra koncentrál, és nem menekülő utat keres, pedig létfontosságú, hogy ilyen esetben azonnal tudjuk, hol a lehetőség az ütközés elkerülésére, melyik irányból lehet kikerülni az akadályt. 

Vannak esetek, amikor erre már nincs lehetőség, de ennél a videónál azért lett volna idő és hely a cselekvésre. 

A videó feltöltője szerint ráadásul a rendőrségnek hazudott a Renault sofőrje, azt állította, hogy ő a parkolóból kanyarodott ki elé, irányjelző nélkül, és már nem tudta elkerülni az ütközést. Ekkor került elő a videó, ami tisztázta a felelősséget.