Ami 1970-ben a legmenőbb V8-as vágyálom volt, az ma sem kevésbé csábító. Sőt, talán még ellenállhatatlanabbá vált az idővel, mert mai társai korántsem hozzák azt a nyers, kezelhetetlen, mechanikus erőt, amit egy ilyen Plymouth Hemi Cuda tud. 

Orrában egy 426-os V8-as (6,9 literes) motor lapul, ami még ma is tisztes 425 lóerőt termel, nem beszélve a Hemi motorok adta egyedi akusztikai élményről. A körítés sem kevésbé érdekes, a Rallye red festés, a fakormány, a pisztolymarkolatú sebességváltó mind megvan, ráadásul tökéletes minőségben.

Tökéletes minőség alatt pedig nem felújítottat, utángyártottat kell érteni, mert ez a gép mindössze 4506 kilométert futott karrierje során, és három tulajdonosa volt. Az ilyen álmokat pedig borsos áron mérik, az aukciós ház 165-180 ezer dollár körüli árat lőtt be erre a darabra, vagyis lehet, hogy valaki 50 millió forintot fog fizetni a veterán vörös V8-asért.

Gyári állapotú amerikai álomautó 1970-ből 1Gyári állapotú amerikai álomautó 1970-ből 2Gyári állapotú amerikai álomautó 1970-ből 3Gyári állapotú amerikai álomautó 1970-ből 4

Egy ilyen típust pedig nem hagyhatunk hangminta nélkül, így szól a Hemi blokk gyári, illetve egyedi kipufogóval.