Azt a tévhitet már régóta eloszlatta a német gyártó, hogy a BMW emblémája a kék ég előtt forgó propellerpengéket ábrázol. A közhiedelem szerint így tisztelegtek a gyár múltja előtt, amely repülőgépmotorok készítésével foglalkozott. De ez nem igaz.

A logó nem propellert ábrázol, hanem a kék-fehér kombinációval csupán a független Bajorország előtt tisztelegnek. 1917-ben regisztrálták a BMW első hivatalos emblémáját, külsején a BMW betűkkel, belső részén a Bajor Szabadállam hivatalos színeivel. De fordított sorrendben, mert az akkori előírások szerint illegális volt nemzeti szimbólumokat kereskedelmi védjegyekben ábrázolni. A logónak semmi köze nem volt repülőgépmotorokhoz vagy propellerekhez.

Néhány napja pedig a BMW úgy érezte, itt az ideje, hogy ismét változtassanak egy kicsit a világszerte ismert emblémán. A BMW szerint az új logó sokkal kifejezőbb lesz a fiatal generáció számára.

Itt a BMW új logója 1

A BMW magyarországi képviselete is megosztott egy fotót, immár az új emblémáról. Jól látszik, hogy ami eddig fekete volt, az most már átlátszó, a BMW-felirat pedig ezüst színű, a karimával együtt.

 

Az “M”-es és “i” modellek emblémáját is átdolgozták kicsit. Ezek esetében inkább a térhatáson változtattak.

Itt a BMW új logója 2

Itt a BMW új logója 3

Neked tetszik az új BMW jel?
Igen
34% (1122)
Nem
66% (2159)