1983-ban jelent meg Stephen King regénye, a Christine, amiből aztán John Carpenter filmet is rendezett még abban az évben. A könyv igazán nagyszerű és izgalmas, de a filmmel is igyekeztek utánamenni a hátborzongató történetnek. A történet mindkét esetben megegyezik, tehát a fiatal Arnie Cunningham ráakad egy romos állapotban lévő, 1958-as Plymouth Fury-re.

Ahogyan elkezdi rendbe rakni a Furyt, úgy változik az ő személyisége is, ám az igazán félelmetes dolgokra maga az autó képes. Christine feltámasztása furcsa haláleseteket hoz magával.

Apró torzítás a sztoriban, hogy a film 1957-es autót említ, de Christine egy 1958-as Plymouth Belvedere. A forgatás során nagyjából húsz autót használtak el, ezek között is több volt a Belvedere, amiket aztán Furynak alakítottak át. A több díszítést gumiból készítették el a filmesek és ragasztották az autókra.

Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 1
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 2

Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered!

Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered!

Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 10
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 11
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 12
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 13
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 14
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 15
Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 16
Fotó megosztása:

Úgy 150 millió forintnak megfelelő összeget hagy majd a kasszánál az, aki a filmben szereplő Plymouthra pályázik a Mecum árverésén. Az autóhoz teljes dokumentáció jár, tehát semmi kétség, hogy valóban szerepelt a Christine című filmben. Korábbi tulajdonosai között pedig ott a Polar Films.

Vedd meg az eredeti Christine-t, ha mered! 17

Teljes felújítás után természetesen járóképes az autó. A V8-as motorhoz TorqueFlite automata váltó csatlakozik, a felszereltségi listán pedig szervokormány és szervofék van. Érdekessége, hogy az autót a film promóciójához köthető nyereményjáték után adták át első tulajdonosának, Scott Edminsternek. 40 ezer ember közül ő volt az a szerencsés, aki karácsonykor átvehette az autót.

Az autó szerepelt a Macskaszemben is, mely szintén Stephen King-könyv alapján készült.