Az elektromos autók már csak egyszerű technikájuk miatt is egyre inkább terjednek és több vállalkozás próbál még korán hasznot húzni ebből. A Tesla meghatározó piaci szereplő lett és ez a siker sokakat motivál. Az oroszok sem akartak ebből kimaradni, ezért egy cég látványos tervekkel és egy tanulmányautóval igyekezett meggyőzni a befektetőket, hogy érdemes pénzzel támogatni a fejlődésüket.

A Monarch Concept S-nek azonban a jelek szerint még nagyon hosszú utat kell megtennie a sorozatgyártásig. Mert a számítógépes grafikákon még így mutatott:

Az első prototípus azonban már nem ilyen meggyőző, ahogyan azt a képeken is láthatjuk. A matt fekete színű Monarch Concept S néhány alkatrészét más autókrók is ismerhetjük, ilyen a tükör vagy a felnik. Az autó alapja egy tákolt váz és némi fa, amibe a Nissan Leaf elektromotorját és akksiját pakolták.

Egyértelmű, hogy ebben a formában nagyon messze áll a sorozatgyártástól és a barkács módszerekkel készített autószerűséggel nem sikerült meggyőzni a közönséget. A vállalat állítólag hat modellt mutatott volna be és akár 7,5 millió forintnak megfelelő összegért kínáltak volna elektromos autót.

Évi 20 ezer darab gyártása volt tervben. 50 és 75 kWh-s akksicsomaggal lett volna elérhető a Monarch, mely gyorstöltővel 4 perc alatt feltölthető.

Hatalmas átverés az oroszok Teslája 2Hatalmas átverés az oroszok Teslája 3