Az elektromos autók már csak egyszerű technikájuk miatt is egyre inkább terjednek és több vállalkozás próbál még korán hasznot húzni ebből. A Tesla meghatározó piaci szereplő lett és ez a siker sokakat motivál. Az oroszok sem akartak ebből kimaradni, ezért egy cég látványos tervekkel és egy tanulmányautóval igyekezett meggyőzni a befektetőket, hogy érdemes pénzzel támogatni a fejlődésüket.

A Monarch Concept S-nek azonban a jelek szerint még nagyon hosszú utat kell megtennie a sorozatgyártásig. Mert a számítógépes grafikákon még így mutatott:

Hatalmas átverés az oroszok Teslája 1
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 2

Hatalmas átverés az oroszok Teslája

Hatalmas átverés az oroszok Teslája 15
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 16
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 17
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 18
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 19
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 20
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 21
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 22
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 23
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 24
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 25
Hatalmas átverés az oroszok Teslája 26
Fotó megosztása:

Az első prototípus azonban már nem ilyen meggyőző, ahogyan azt a képeken is láthatjuk. A matt fekete színű Monarch Concept S néhány alkatrészét más autókrók is ismerhetjük, ilyen a tükör vagy a felnik. Az autó alapja egy tákolt váz és némi fa, amibe a Nissan Leaf elektromotorját és akksiját pakolták.

Egyértelmű, hogy ebben a formában nagyon messze áll a sorozatgyártástól és a barkács módszerekkel készített autószerűséggel nem sikerült meggyőzni a közönséget. A vállalat állítólag hat modellt mutatott volna be és akár 7,5 millió forintnak megfelelő összegért kínáltak volna elektromos autót.

Évi 20 ezer darab gyártása volt tervben. 50 és 75 kWh-s akksicsomaggal lett volna elérhető a Monarch, mely gyorstöltővel 4 perc alatt feltölthető.

Hatalmas átverés az oroszok Teslája 27Hatalmas átverés az oroszok Teslája 28